maanantai 29. helmikuuta 2016

Juhlatilan(kin) muutos!

Voihan nenä! Kuulkaa nyt on viime viikko ollut häiden suhteen sellaista töhötystä, että oksat pois. Tällä naimisiin aikovalla pariskunnalla ei ole alkuperäisestä suunnitelmasta pysynyt samana juurikaan mikään – tai no sentään toisiamme emme ole vaihtaneet ja toivottavasti se asia pysyykin samana alusta loppuun asti! Nimittäin kun tässä matkan varrella on vaihtunut jo vihkikirkko ja DJ, niin viime viikolla päätimme lopulta pitkän pohdinnan jälkeen vaihtaa myös juhlatilaa. Aika iso ja häiden kannalta olennainen asia meni siis vaihtoon. 

Syitä meillä oli monia, eikä päätös ollut ihan helppo – onhan se juhlatila vaan aivan ihana ja romanttinen ja siksi sen varasimmekin jo viime kesän lopulla. Olemme alusta asti puhuneet, että haluamme järjestää rennon letkeät häät, joissa on tunnelma katossa ja kaikilla mukavaa. Vaikka varaamamme juhlatila olikin niin kiva, alkoi meistä tuntua, että ehdot ja rajoitukset siellä ovat menneet liian tiukiksi omaan makuumme. Tilan vuokra-aika olisi alkanut vasta klo 9:00 lauantaiaamuna ja tilaa olisi päässyt koristelemaan vasta silloin, juhlat olisi pitänyt lopettaa klo 01:00 mennessä ja omat koristeet ja tavarat olla korjattuna aamuun klo 06:00 mennessä. Ja vuokra oli silti tuolta yhdeltä päivältä pitkälti toista tuhatta euroa. Lienee suhteellisen tavallista pääkaupunkiseudun juhlatiloissa, mutta meitä tämä seikka ärsytti.
 

Tilan koristeleminen aamulla olisi ollut meille melko mahdoton vaihtoehto, sillä vihkiminen tuomiokirkossa alkaa jo klo 13:00. Sitä paitsi vaikka aikaa olisikin ollut, tuntuisi itselleni mukavammalta vaihtoehdolta syödä hyvä aamupala hääpäivän aamuna ja vain relata kampaajan ja meikkaajan penkissä ennen, kuin pääsee ryhtymään rouvaksi. Tuntui myös kurjalta ajatella, että vaikkapa kaasot ja bestmanit siellä olisivat sitten keskellä yötä bailujen jälkeen jääneet roudaamaan tavaroita pois. Olisi pitänyt siis ostaa erikseen kalliita koristelutunteja perjantaille ja siivoustunteja sunnuntaille. Siispä teimme perinteiset + ja - listat varaamastamme juhlapaikasta ja kun totesimme miinuksia olevan reilusti enemmän, kuin plussia päätimme sulhon kanssa lopulta etsiä uuden juhlatilan.
 

Hommahan kävi yllättävän näppärästi. Olin ajatellut, että näinköhän sitä mitään enää löytää, kun pääkaupunkiseudulla tuntuvat kaikki paikat olevan niin hyvissä ajoin varattuja. Meidän onnenamme on kyllä se, että häämme eivät ajoitu sille kaikista suosituimmalle ajanjaksolle, joka lienee nykyään heinä-elokuu, vaan häitä vietetään tosiaan vasta 24.9. Siitä syystä varmaan moni paikka olikin vielä vapaana. Viime viikolla menivät sitten illat näppärästi erilaisiin potentiaalisiin paikkoihin soitellessa. Kahta paikkaa kävimme lopulta katsomassa paikan päällä ja toinen niistä olikin perfect kaikin puolin!


Ensimmäisenä yllättävänä vaihtoehtona Tapanilan VPK-talo. Yllättävää tämä oli siksi, että alun perin päätimme, että emme halua pitää häitä  missään työväentalossa tai VPK-talossa. Ajattelimme niiden olevan jotenkin ankeita ja tunkkaisia. Vaan eipä Tapanilan VPK-talo sellainen ainakaan ollut! Tila oli oikein hurmaava! Tilava ja valoisa, nätin vaaleaksi remontoitu.


Plussina mm. seuraavat seikat:


+ melko tilava

+ varsinkin koristelemalla saa aikaan tunnelmallisen ja kauniin juhlatilan

+ kohtuullinen vuokra

+ pitkä vuokra-aika keskiviikkoillasta sunnuntaihin

+ astiasto käytettävissä

+ esiintymislava

+ äänentoisto ja videotykki valmiina tilassa ja sisältyvät vuokraan

+ saa hankkia oman pitopalvelun ja omat juomat
+ mukava vuokraisäntä


Miinuksia sitten muutama:

- sijainti keskellä asutusta
- juhlien aikainen lopetusaika klo 24:00
- ei yhtä nätti juhlatila, kuin ensimmäiseksi varaamamme

Alla pari ihanaa kuvaa VPK-talosta koristeltuna . Kuvat ovat erään tammikuussa häitään siellä viettäneen parin juhlista.



Olimme jo vahvasti kallistumassa tämän vaihtoehdon kannalle, vaikka hiukan harmittikin se, että se ei ole niin kiva tilana, kuin ensimmäinen vaihtoehtomme. Tosin totesimme, ettei se ole häissä se tärkein asia, vaan ihmiset ja tunnelma ratkaisevat lopulta.

Mutta sitten törmäsin googlailemalla juhlatilaan, josta en ollut ennen kuullutkaan, Vantaan Wanhaan Fabriikkiin, Kun näin kuvat juhlatilasta, niin soitin saman tien paikan  omistajalle, joka kertoi 24.9. lauantain olevan vielä vapaana. Tuuria, sillä sitä edellinen ja sitä seuraava viikonloppu olivat jo varattuja. Kurvasimmekin heti samana iltana paikkaa katsomaan ja ihastuimme ikihyviksi niin itsejuhlatilaan, kuin paikan omistajaankin. Juhlatila on remontoitu ikivanhaan konepajaan ja se on todella nätti ja tunnelmallinen vanhoine ristikkoikkunoineen ja valkoisine ja mustine tiiliseinineen. Näin heti mielessäni, miten tilan voisi hääjuhlia varten koristella. Paikan omistaja oli super ystävällinen ja avulias ja heti tuli tunne, että tällaista tämän meiningin pitää häitä järjestettäessä olla, rentoa ja mutkatonta.

Suurin plussa on se, että tilaan pääsee koristelemaan jo häitä edeltävänä keskiviikkona ja tavarat tarvitsee korjata pois vasta maanantaina. Ihan huikeaa näin asiakkaan (ja varsinkin stressiherkän morsiamen) näkökulmasta. Varsinkin kun tykkään itse valtavasti somistamisesta ja koristelemistesta, niin on ihanaa päästä laittelemaan paikkaa juhlakuntoon jo hyvissä ajoin. Juhlia saa klo 02:00 asti, mikä lienee ihan riittävä aika, kun vihkiminenkin on niin aikaisin. Näin ollen päätimme siltä seisomalta, että haluamme siirtää häämme vietettäviksi Vantaan Wanhaan Fabriikkiin. Seuraavana päivänä saimme mukavan viestin saattelemana varausvahvistuksen ja maksoimme pienen varausmaksun. Hiphei! Sitten peruimme varauksemme aiempaan paikkaan, vähän haikein mielin, mutta kuitenkin enemmän innoissamme tästä uudesta juhlatilasta, joka oli kuin piilossa ollut helmi, sillä emme tosiaan tienneet sen olemassa olosta aiemmin.

Täytyy jo tässä vaiheessa kiittää Vantaan Wanhan Fabriikin omistajia ihanan leppoisasta meiningistä ja hyvästä asiakaspalvelusta. Luulenpa, että tuossa tilassa saadaan järjestettyä mitä mukavimmat ja kauniit hääjuhlat. :)


Kuvissa tuo tila ei ehkä ihan pääse oikeuksiinsa, mutta livenä se oli aivan ihana. Tila on myös vielä hieman remontissa, mutta kesään mennessä pitäisi olla valmsita. En malta odottaa, että pääsemme viettämään meidän häitämme tuolla!

Seuraavana olisikin sitten työlistalla cateringin valinta ja uuden valokuvaajan etsiminen, sillä aiemmin varaamamme perui. Mitenhän sitä osaa valita kaikkien herkullisten pitopalveluiden väliltä ja taitavien valokuvaajien väliltä sen parhaan ja itselle sopivan molemmista?

Oletteko kukaan käyneet Vantaan Wanhalla Fabriikilla tai bailanneet siellä?