tiistai 12. huhtikuuta 2016

Vantaan Wanha Fabriikki

Kirjoittelin joku aika sitten juhlatilamme muutoksesta ja ajattelin nyt höpistä aiheesta vielä vähän lisää. Muutamia kommentteja ja kysymyksiä sainkin tuohon aiempaan postaukseen, joten niiden innoittamana kerron paikasta nyt tarkemmin. Käydessämme uudestaan Vantaan Wanhalla Fabriikilla vierailulla äitini ja kaasojeni kanssa muutama viikko sitten, kertoi isäntä useiden parien tulleen katsomaan juhlatilaa blogini innoittamana - hieno homma, jos muutkin blogini kautta löysivät tuon ihanan juhlatilan - joten siksikin oletan, että nämä jutut saattaisivat joitakin kiinnostaa. :)

Itse tosiaan törmäsin Vantaan Wanhaan Fabriikkiin ihan sattumalta, kun googlailin pitkän tovin erilaisia häiden viettopaikkoja. Olimme toki googlailleet ja tutkailleet juhlatiloja aiemminkin viime kesän lopulla, kun aloimme häitä järjestää. Silloin en vielä missään huomannut juttua Vantaan Wanhasta Fabriikista. He eivät juurikaan taida markkinoida itseään, luulen että paikka löytyy monille "puskaradion" kautta. Ja sitenhän ne parhaat jutut usein löytyvätkin!

Helmikuussa meillä alkoi olla häiden kuviot jo aika selkeät ja budjetti exceliin tarkkaan laskettuna (se on sellaista, kun on valinnut sulhokseen dippainssin). Siinä vaiheessa alkoi olla selvillä myös kaikki häihin liittyvät käytännönasiat, joita ei ehkä ollut osannut etukäteen hääsuunnittelun alkuhuumassa ajatella. Meitä alkoi mietityttää esimerkiksi se, että ensimmäiseksi varaamaamme juhlatilaan ei olisi päässyt koristelemaan ennen kuin hääpäivänä klo 9 alkaen, juhlat olisi pitänyt lopettaa aikaisin ja yöllä korjata omat tavarat pois. Lisäksi mietimme, onko juhlatila lopulta kuitenkaan sen arvoinen, että haluamme maksaa korkean vuokrahinnan siitä. Suurin syy oli, että kaipasimme enemmän rentoutta ja joustavuutta omiin hääjärjestelyihimme. Näitä asioita punniskeltuamme totesimme, että katsomme muita vaihtoehtoja. Onneksi ihana ja edullisempi juhlatila löytyikin sitten lopulta helposti!

Vantaan Wanha Fabriikki sijaitsee nettisivujensa mukaan "Hämeenlinnantien ja Kehä III:n kainalossa. Osoite on  Vanha Nurmijärventie 7, 01670 Vantaa". Fabriikki on vähän hassusti ihan asutuksen keskellä, mutta kuitenkin kivassa omassa sopessaan niin, että tilalla on oma sopivan kokoinen piha, jossa on mm. istumapaikkoja terassilla. Koska häämme järjestetään syyskuun lopulla, koemme ettei ympäristö ole muutenkaan niin tärkeä, kun juhlat vietetään pääosin kuitenkin sisätiloissa. Ja sisältähän juhlatila on super kiva! Autoja ei pihalle parkkiin montaa mahdu, mutta meitä se ei haittaa, kun olemme joka tapauksessa järjestäneet vieraille linja-autokyydit kirkolta juhliin. Luulen kyllä, että autot saisi jonnekin lähistölle parkkiin, jos tarve vaatisi.

Juhlatila on remontoitu vanhaan tehdashalliin. Tiloissa on aikanaan toiminut konepaja ja ymmärtääkseni vuodesta 2012 lähtien siellä on toiminut yritys Design Kuu ja tila on toiminut myös harrastus-ja juhlatilana. Tilan tiiliseinistä osa on maalattu mustiksi ja osa valkoisiksi, lattia on punertava ja kivan rosoinen. Kauniit vanhat ristikkoikkunat luovat mukavan tunnelman tilaan. Kun kävimme ensimmäisen kerran tutustumassa paikkaan, oli paikan isäntä laittanut pientä tunnelmavalaistusta päälle ja musiikkia stereoista soimaan, joten saimme hyvän käsityksen siitä millainen paikka voisi juhlakunnossa olla. Varaamamme DJ (DJ Ruoto) tuokin musiikin ja äänentoistolaitteiden lisäksi mukanaan myös oikein kunnon tunnelmavalot, joten tilasta tulee varmasti hääpäivänämme aivan ihana!

Wanhalla Fabriikilla on tilassa valmiina näiden pienten seinille valoa heijastavien tunnelmavalojen lisäksi kauniita kattovalaisimia. Tilassa on myös esim. säkkituoleja ja sohvia, joita ymmärtääkseni saa käyttää jos haluaa. Löytyy myös tuikkukuppeja ja muita pieniä koristeita, joita saa vapaasti halutessaan käyttää. Ihan huippua!

Juhlasaliin mahtuu noin 100 henkeä ruokailemaan niin, ettei ole liian ahdasta. Salin lisäksi käytössä on toinen iso tila lyhyen käytävän toisessa päässä, Fabriikin toisella puolella, jonne voi halutessaan kasata vaikkapa baarin tai oleskeluloungen vieraille - mitä nyt kukakin häihinsä kaipaa! Itse ajattelimme, että buffetpöytä, tai ainakin kahvituspöytä, voitaisiin ehkä kattaa häissämme tälle puolelle, jotta itse juhlasaliin jäisi enemmän tilaa. Juhlatilan isäntä ainakin näytti peukkua tälle idealle, joten eiköhän se olisi mahdollista. Tämän toisen tilan yhteyteen on rakenteilla myös kaksi vessaa lisää, joiden pitäisi olla valmiita kesään mennessä. Joku kyselikin aiemmassa postauksessani, että miten olemme ajatelleet ratkaista vessojen vähyyden, mutta voin nyt todeta muillekin, joita tämä asia askarruttaa, että vessoja pitäisi olla nyt lisää tulossa. :)

Eräs toinen kysymys, jonka sain koski keittiötä, tai oikeastaan sen puutetta. Vanhalla Fabriikilla ei siis ole keittiötä, joten ruoat on tuotava paikalle valmiina. Yleensä catering-palvelut tuovat ruoat lämpölaatikoissa valmiiksi tehtyinä, joten keittiötä ei siinä mielessä tarvitakaan. Siispä tämäkään asia ei meitä haittaa. Cateringille on kuitenkin oma tila, jossa olla, vaikka se ei varsinainen keittiö olekaan.

Juhlatilaan pääsee koristelemaan jo edellisellä viikolla hyvissä ajoin, joka on meistä valtavan iso plussa. Silloin sitten vasta teemme varmaan lopullisen päätöksen siitä, miten ruokapöydät, cateringpöydät, DJ, tanssilattia ym. sijoittuvat.

Eli ei muuta, kuin syyskuuta kohti! Kuten Wanhan Fabriikin sivuilla sanotaan  "...Onnistuneet juhlat, hyvät muistot, paljon tiskiä...".

Tänään on 165 päivää häihin ja 171 päivää häämatkaan! Hahaa! 

2 kommenttia:

  1. Hei

    Tosiaankin löysimme kyseisen tilan aikaisemasta postauksestasi. Kävimme katsomassa tilaa postauksesi innoittamana ja varasimme sen syksy häille 2017. Hienoa, että pk-seudulta löytyy vielä kohtuu hintaisia tiloja, jossa säännöt ja aikataulut eivät ole yli vedettyjä.

    Kiitos siis blogistasi :)

    Jään inolla seuraamaan tulevaa ;)

    -Sofia-

    VastaaPoista
  2. Hei huippua, että löysitte paikalle blogini ansiosta! tosi kiva kuulla, että tekin tykästyitte ja päätitte järjestää myös syyshäät, kuten mekin. Me ollaan tällä viikolla menossa ottamaan vähän mittoja pöydistä ym. paikan päälle, niin täytynee napsia kuvia tänne blogiinkin samalla :) kiitos kommentista!

    VastaaPoista

Jätäthän kommenttia!