torstai 28. huhtikuuta 2016

Unelmien häämatka Helin Matkojen kautta - lokakuussa mennään!

Aloimme jo hyvissä ajoin miettiä minne suuntaisimme häämatkalle ja mille ajankohdalle häämatka olisi hyvä ottaa. Heti alkuun olimme molemmat sitä mieltä, että häämatkalle olisi parasta lähteä pikimmiten häiden jälkeen, eli meidän tapauksessamme syyskuun lopulla tai lokakuun alussa. Ajatus siitä, että kaiken sen häähässäkän jälkeen pääsisi suorin tein lomatunnelmiin tuntui, ja tuntuu edelleen, erittäin houkuttelevalta. Sitä paitsi lokakuu ei ole usein Suomessa se kuukausista ihanin, joten senkin vuoksi on tuolloin aika mukavaa singahtaa kaukomaille lämpimään.

Mutta minne sitä olemme sitten lähdössä ja mitä kautta on matkat varattu? Mahdottomana intoilijana selailin tottakai häämatkoja ja erilaisia kohteita jo viime vuoden puolella. :D Leissasimme kohdevaihtoehdot läpi ympäri maailman. Jokaiseen makuun sopivia upeita lomakohteitahan riittää ihan loputtomiin, mikä tekeekin valinnasta vaikeaa. Mieheni kriteerit olivat lämpö, hyvä ruoka ja eksoottisuus ja samoilla linjoilla olin minäkin. Liian pitkä löhöloma ei ole meidän juttumme, vaan tykkäämme yhdistää rentoilua ja aktiivilomailua/kaupunkilomailua. Olemme reissanneet aika paljon niin yhdessä kuin erikseenkin ja yhteisistä kohteistamme suosikkejamme ovat tähän asti olleet ehkä Brasilia, Italia ja Unkari.

Olemme yleensä olleet omatoimimatkailijoita ja miettineet reissubudjetit järkevästi. Häämatkalta halusimme lopulta kuitenkin helppoutta, jonkinlaista valmista pakettia ja pientä luksustakin. Päätimmekin siksi, että häämatkamme saisi järjestää puolestamme joku muu. Ajattelimme, että kerranhan sitä vain moiselle matkalle toivottavasti lähdetään. Otetaan nyt siis viimeisen päälle!

Selailtuamme itsenäisesti läpi valtavan määrän erilaisia lomakohteita ja maita keikkuivat listalla loppupeleissä Karibian saaret, Väli-Amerikka ja Aasia. Lopulta päädyimme valitsemaan Aasian mm. vuodenaikaan nähden sopivan ilmaston, edullisen hintatason, hyvän ruoan ja ihanien rantojen ja hotellien vuoksi. Aasia on valtava maanosa ja erilaisia maita ja kulttuureita on paljon, joten Aasiankin sisällä valitseminen tuotti vaikeuksia. Onneksi meillä molemmilla on paljon Aasiassa reissanneita ystäviä, joilta saimme hyviä vinkkejä.

Olin yhteydessä Kilroy Travelsiin ja pariin muuhunkin matkanjärjestäjään. Kilroyn matkaehdotukset olivat oikein ihania, mutta eivät oikein häämatkalaisille sopivia - siis meidän näkökulmastamme. Jokuhan voi toki tykätä ryhmämatkailusta häämatkallaankin. :)

Wanhan Sataman häämessuilla tammikuussa olin napannut mukaani häämatkajärjestäjänä tunnetun Helin Matkojen pisteeltä heidän esitteensä, jota sitten aloin kotona yhtenä iltana selailla. Työkaverini oli myös kehunut kyseistä yritystä kovasti oltuaan itse häämatkallaan heidän kauttaan. Soitin pian Helin Matkoille ja sain oikein hyvää palvelua jo heti kättelyssä. Kerrottuamme budjettimme ja listattuamme meitä kiinnostavia lomakohteita saimme sähköpostiin erilaisia lomavaihtoehtoja hotelleineen, lentoineen ja kuljetuksineen. Tarjolla oli yhdistelmäloma Malesian Borneo + Hong Kong (aivan ihana vaihtoehto, pakko mennä näihinkin paikkoihin joskus!), Karibian saarista Aruba ja Curacao sekä Sri Lankan kiertomatka. Tuo Sri Lankan kokonaisuus kuulostikin aivan todella houkuttelevalta, mutta se voisi olla reissu, jonka toteutamme joskus toiste. Häämatkalta kaipasimme vähän rennompaa meinkinkiä, kuin mitä tuo matka olisi ollut. Sri Lanka on kuitenkin ehdottomasti kohdelistallamme tulevaisuudessa.

Sitten saimme tarjouksen matkakokonaisuudesta...prrrrr rumpujen pärinää... niinkin jännittävästä kombosta, kuin Singapore + Koh Samui + Bangkok! Ehkä vähän mielikuvituksetonta jonkun mielestä, meistä kuitenkaan ei.  Lentoajat olivat järkevät, hotellit aivan mielettömiä ja juuri häämatkalaisille sopivia ja muutenkin kokonaisuus tuntui juuri oikeanlaiselta yhdistelmältä kaupunki- ja rantalomaa. Tartuimme siis tähän tarjoukseen. :) (alla olevat kuvat googlen kuvahausta)



Itse en ole koskaan Thaimaassa vielä tullut käyneeksi ja mieheni on käynyt siellä villissä nuoruudessaan kerran. Emmekä ole kumpikaan käyneet Singaporessa. Vaikka Thaimaa onkin ehkä hieman kliseinen kohde, on se meille kuitenkin uusi tuttavuus. Lisäksi saamme majoittua aivan upeissa hotelleissa ihanilla paikoilla ja paljon järkevämpää hintaan, kuin mitä vastaavat kustantaisivat juuri vaikka Karibialla. Esimerkiksi Koh Samuilla meitä odottaa ihana luksushotelli Sala Samui, jossa huoneemme on varustettu omalla uima-altaalla. En malta ehkä pysyä liitoksissani! Viivymme Koh Samuilla vähän vajaan viikon. Singaporessa ja Bangkokissa molemmissa kolme päivää. :)



Helin Matkoissa on se hyvä puoli, että he huolehtivat kaikki matkajärjestelyt. On lentokenttäkyydeistä lähtien kaikki valmiiksi järjestetty. Varausvaiheessa maksetaan lennot ja loppusumma erääntyy maksettavaksi pari kuukautta ennen lähtöä. Tämä on tavallaan ihan kiva, sillä sitten ei enää reissussa tarvitse maksella isompia kuluja. Hieman halvemmalla olisimme ehkä pääseet, jos olisimme rakentaneet vastaavan matkan itse, mutta totesimme laskeskeltuamme summan olevan niin pieni, että mielellämme maksamme siitä helppoudesta, jota Helin Matkat häämatkalaisille tarjoaa.

Voin niin kuvitella, miten ihanalta tuntuu ahkeran hääjärjestelyn jälkeen lähteä nollaamaan lomalle ilman, että tarvitsee itse pahemmin murehtia mistään isommista asioista. Itse häissä on jo niin älyttömästi tekemistä! Lähdemme siis vajaa viikko avioliittoon astelemisen jälkeen. Vähän harmittaa se, etten ehdi uusia passia siinä välissä ja täytyy lähteä vanhalla sukunimellä matkaan. :D

Että semmosta tällä kertaa, toivotaan että tulee aurinkoinen ja ihana kesä, mutta jos ei niin viimeistään sitten lokakuussa lämpöön. Hurraa!

Miltä suunnitelmamme teistä kuulostavat ja missä olette itse olleet tai minne suunittelette matkaavanne hääloman viettoon? :) Ja onko joku muu matkannut Helin Matkojen kautta? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttia!