maanantai 11. huhtikuuta 2016

Onnen kyyneleitä varten, For your tears of happiness

Olen askarrellut häitä varten jo yhtä sun toista, mutta askarteluni eivät ole valitettavasti päässeet näytille tänne blogin puolelle. Nyt päätin esitellä teille pienen söpön yksityiskohdan, joka tullaan häissämme näkemään. Luotan, ettei ihan kaikki vieraat sentään tätä blogia lue ja näe tätä vielä näin etukäteen. :) Kyseessä ovat pienet pussukat, jotka sisältävät nenäliinan "onnen kyyneleitä varten".. toki näihin saa pyyhkiä myöhemmin illalla vaikka hikea otsalta, jos oikein villisti päätyy tanssimaan. 

Kaasojen olisi tarkoitus jakaa näitä vieraille kirkkoon saavuttaessa. En vielä tiedä väsäänkö meille kirkko-ohjelmaa, mutta jos sellaisen päädyn tekemään, niin nämä voisivat myös olla kirkko-ohjelman ohessa. Joka tapauksessa, näitä siis tosiaan tarkoitus jakaa vieraille kirkkoa varten ennen vihkimistä. Koska hei, kaikkihan totta kai itkeä vollottavat silmät punaisina meidän häissä! ;D

Idea ei suinkaan ole omani, vaan pöllin sen muistaakseni Pinteresistä tai jostain toisesta hääblogista. Ajatus oli mielestäni ihan huippu, joten päätin askarrella moisia myös meidän häihimme. Olen sellainen itkupilli itse, että saa nähdä onko näitä enää syyskuussa jäljellä yhtään, vai olenko niistänyt nenäni näihin jo siihen mennessä.. minä kun tirautan onnenitkut milloin mistäkin syystä. Esimerkiksi häämarssien kuunteleminen tai valokuvien katseleminen sulhasen pukusovituksesta saavat kyynelkanavani aukeamaan. Jännityksellä odotan mitä siitä itse hääpäivästä tulee, vai olenko jo siihen mennessä itkuni itkenyt ja onnistun skarppaamaan.

Askaretelin pussukoita reilut 100 kappaletta, jotta kaikille halukkaille riittäisi. Tosin, äitini todennäköisesti tulee tarvitsemaan näistä ainakin puolet, sellainen herkästi liikuttuja on hänkin. Hän sanoi jo meidän kihlauduttamme, että täytyy alkaa tekemään mielikuvaharjoituksia häitä silmällä pitäen, että selviää pahemmin vollottamatta itse päivästä. Mistäpä siis lienee peräisin oma itkuherkkyyteni?

Valmistamiseen tarvittiin vain sellofaanipusseja, tarroja ja nenäliinoja. Tilasin mukavuudenhaluisena tarrat valmiina Vistaprintiltä ja pienet sellofaanipussit löytyivät Taitoisa.fi-verkkokaupasta. Nenäliinat ostin paikallisesta Citymarketista, ovat Rainbow-laatua. Olisinhan voinut panostaa ja ostaa vaikkapa ihan Lambia, mutta jotenkin ne Rainbowit lennähtivät ostoskoriin. Luulen, että hyvin kuitenkin ajavat asiansa nekin.

Tilaamani sellofaanipussukat ovat kokoa 6cm x 9cm ja oli kyllä siinä ja siinä, että sain nätisti nenäliinat ängettyä pusseihin niiden repeämättä. Suosittelisin siis tilaamaan ehkä hieman isommat sellofaanipussit, jos joku muukin haluaa näitä askarrella.



Tarrojen suunnittelu Vistaprintillä  oli helppoa, kuin heinänteko. Heillä on valtava määrä erilaisia vaihtoehtoja, joita pystyy muokkaamaan mielensä mukaan. Vistaprintillä on usein myös hyviä alennuksia meneillään, joten itsekin taisin saada tarroista n. -25 % alennuksen. Valitsin meille tummat tarrat "string light"-valoilla, jotta sopisivat yhteen kutsujemme ja häidemme muiden mahdollisten printtimateriaalien kanssa.

Nenäliinapussukoiden askartelu oli erittäin helppoa ja eikä ollut kovin aikaa vievääkään. Työvaiheet olivat: Nenäliinan taittelu, nenäliinan pussukkaan sullominen, tarran liimaaminen, pussukan ojentaminen sulhaselle, pussin sulkeminen. Valmis!




Söpöjä, eikö? Vai ovatko ihan totaalisia turhakkeita teidän mielestänne? Itse tykkään älyttömästi kaikenlaisista pienistä yksityiskohdista, jotka tekevät juhlan kokonaisuuden.

2 kommenttia:

  1. Tosi kivat! Meille tuli vistaprintiltä kutsutkin, oisinpa älynnyt tilata tarrat samalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) tykkään itsekin. Voithan tilata tarrat vielä nyt jälkikäteenkin.

      Poista

Jätäthän kommenttia!