keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Makeaa mahan täydeltä - yes please!

Nykyään tuntuu häissä olevan enemmän sääntö, kuin poikkeus, että häävieraille on tarjolla karkkeja ja muita herkkuja karkkibuffetin muodossa. En tiedä miten uusi juttu tämä on, mutta ainakin tämän vuoden häissä tämä tuntuu olevan ihan hitti! Varmaan on siis ollut käytössä jo pitkään. Ja tottakai, myös meille on suunnitteilla sellainen. Tämänkin asian kanssa kuvittelin alunperin olevani persoonallinen ja kekseliäs, kunnes tajusin että kaikille muillekin on moinen herkkupöytä tulossa. Mutta ei se haittaa, se lienee suosittu siksi, että on toimivaksi todettu. Ja onhan herkkubuffet myös suloisen näköinen somiste! :) Idea on siis varsin yksinkertainen, karkkia ja muita naposteltavia tarjolla vieraille koko illaksi ja vaikkapa kotiin viemisiksikin.




Perinteiset vieraille pöytiin jaettavat hääkarkit eivät minua jotenkin nappaa ja haluaisinkin antaa vieraille vieraslahjoina jotain muuta, kuin karkkia - Muutamia ideoita niihin minulla jo onkin. Siksi onkin kiva, että pientä makeaa ja ehkä myös suolaista tulee kuitenkin olemaan tarjolla buffetpöydässä, jotta jokainen voi napata pientä naposteltavaa silloin, kun siltä tuntuu. Häihimme ei ole montaa lasta kutsuttu, mutta ne lapset jotka ovat paikalla varmasti ilahtuvat tällaisesta buffetista.

Vielä pitäisi keksiä mistä kannattaisi karkit ja muut herkut (macaronsit voisivat olla ihania..) hankkia mukavaan tukkuhintaan.. Urjalan Makeistukusta olen kuullut hyvää, mutta toisaalta täällä pääkaupunkiseudulla lienee paljon paikkoja, joista namit voi hakea ihan autolla, ettei tarvitsisi netistä alkaa tilaamaan. Mistä ne karkit siis kannattaisi ostaa, jotta saisi mahdollisimman paljon mahdollisimman halvalla? :D tarjolle on tottakai laitettava teemaväreihin sopivia namuja, sekä myös meidän molempien suosikkikarkkejamme - minä pidän lähinnä salmiakista, mutta ehkäpä varsinkin ulkomaalaisia vieraita ajatellen olisi hyvä, jos tarjolla olisi muutakin. Mieheni onneksi tykkää kaikista mitä kummallisimmista hedelmäkarkeista, joilla saadaan sitten kivaa väritystä aikaiseksi. :)

Noh,vaikka buffan itse herkut ovat vielä mietinnässä olen tietenkin malttamattomana hamstraajana hankkinut karkkibuffettiin tarjoiluastioita jo ajat sitten. Tähän väliin täytyy mainita, että kaapit oikeasti kohta pursuavat häätavaraa. Tai no, eivät enää, mieheni kun raahasi ne selkä vääränä yksi ilta häkkivarastoon - kiitos rakas tästäkin!

Mutta niin, ne kipot. Vihreät purnukat ostin vuoden vaihteen jälkeen H&M Homen alennusmyynneistä 3€ kappalehintaan, kirkkaat purkit tarttuivat mukaan Bauhausista ja taisivat maksaa noin 7€ per kipale. Ikeasta täytyy vielä käydä ostamassa muutama purkki lisää tai hyödyntää kotoa jo löytyviä astioita, jotta kaikki herkut mahtuvat kyytiin.




Tein myös kyltin valmiiksi, jonka voi laittaa esille karkkibuffetin yhteyteen. Meille on tosiaan tulossa enemmänkin tätä liitutauluteemaa häihimme, mutta tässä nyt yksi pieni yksityiskohta.


Sitten pitäisi vielä keksiä karkkien lisäksi pieniä paperipussukoita tai pahvikuppeja, joihin vieraat voivat karkkeja laittaa. En edes itseasiassa ole mikään suuri karkin ystävä itse (olen mahdoton sipsisyöppö), mutta nyt iski hirveä makeanhimo! Onneksi keittiön kaapista taitaa löytyä vielä vähän riisisuklaata.. Se siitä hääkuntoon pääsystä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttia!