keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Diamonds are a girl´s best friend!

Kerroin jo viime vuoden puolella tässä postauksessa siitä, että olimme laittaneet vihkisormukseni tilaukseen, mutta en ole sitten sen koomin tainnut palata asiaan, vaikka sormus on odotellut rasiassaan piilossa kotona jo jonkun tovin. Aihe on syyhynnyt sormissani kyllä, mutta en ole ehtinyt kirjoitella tästä vielä tarkemmin tähän mennessä.

Tilasimme pitkän vertailun ja pähkäilyn jälkeen sormukseni Malmin Korupajasta, kuten aiemmin jo mainitsinkin. Olimme liikkeellä alennusmyyntien aikaan, joten onnistuimme löytämään juuri etsimäni kaltaisen sormuksen hyvillä timanteilla, hyvällä hinta-laatusuhteella. Sormus laitettiin tilaukseen joulukuun alussa ja iloiseksi yllätykseksemme oli se valmis jo parin viikon kuluttua - innostuksemme tosin vaihtui pettymykseksi hyvin äkkiä.

Saatuani soiton korupajalta, että sormus on valmis, en malttanut tietenkään enempiä odotella, vaan huristelin paikan päälle noutamaan sormustani vielä samana iltana. Perillä kuitenkin huomasin, että sormuksessa oli käytetty aivan eri laatuisia ja kokoisia kiviä, kuin mistä oli sovittu. Seppä ei tuolloin ollut paikalla, eikä myyjälläkään ollut perillä siitä, mitä olin tilannut.

Olimme valinneet sormukseni timantit huolella harkiten, joten tiesin itse tasan mitä olin tilannut. Sormuksessa piti olla keskitimanttina n. 0,57ct kokoinen kivi, jonka väri G, Top Wesselton, puhtaus VVS1 ja keskitimantin ympärillä pieniä briljantteja ja samoin sormuksen rungossa molemmin puolin 7 kpl briljantteja. Jos jollekulle nämä speksit eivät kerro mitään, voi timanttitietouttaan kartuttaa  vaikkapa täällä http://www.timantit.com/. Timanttien hintaan vaikuttavat merkittävästi muun muassa niiden karaattikoko, hionnan laatu, sekä väri-ja puhtausluokitukset.

Siksipä olinkin tyrmistynyt, kun saamani sormuksen speksit olivat: keskitimantti 0,49ct, väri I, Top crystal, puhtaus SI. SI on lyhenne sanoista Small Inclusions, eli pieniä sulkeumia. Tämä puhtausluokitus tarkoittaa siis sitä, että timantissa on sulkeumia, jotka asiantuntija erottaa heti selkeästi katsoessaan luupilla, mutta paljaalla silmällä niitä ei välttämättä erota. VVS1 taas tarkoittaa Very Very Small Inclusions, joka on puhtausluokitukseltaan paljon parempi ja näin ollen huomattavasti arvokkaampi timantti - sulkeumia ei erota paljaalla silmällä mitenkään ja asiantuntijakin täytyy niitä luupin avulla etsiä, jotta ne huomaisi.

Huonompi laatuisen keskitimantin lisäksi tuon sormuksen runkoon oli laitettu molemmin puolin vain 5 pientä briljanttia, vaikka olimme tilanneet 7 kpl molemmin puolin - sormuksessa oli siis 4 timanttia sovittua vähemmän! Seppä vielä tilausvaiheessa sujautti sen sormuksen, jonka perusteella omani tilasimme, pussukkaan talteen malliksi minun sormustani varten... En tiedä miten silti onnistuttiin menemään vikaan.

Saamani sormus oli toki hyvin kaunis, mutta kuitenkin muuta kuin mitä olimme tilanneet. En ottanut sormusta vastaan, vaan sanoin palaavani takaisin keskustelemaan sepän kanssa, kunhan hän olisi paikalla. Harmitti, että sormus oli tehty huolimattomasti ja mietityttämään jäi silloin, että yritettiinkö asiakasta höynäyttää voiton maksimoimiseksi, vai oliko kyseessä puhdas vahinko. Valveutumattomampi tai timantteihin vähemmän perehtynyt asiakas kun olisi saattanut tyytyä tuohon sormukseen, jolloin olisi maksanut siitä aivan ylihinnan, vaikka pointtina oli juuri saada laadukkaita kiviä edullisemmalla hinnalla.

Kannustan muitakin sormus-ja timanttikaupoilla pyöriviä perhetymään kunnolla timantteihin ja muihin korumateriaaleihin ennen shoppailemaan lähtöä ja varsinkin ennen ostopäätöstä. Näin ei tule viilatuksi linssiin ja tietää tarkasti mitä kannattaa mistäkin maksaa. Olisi kurjaa maksaa kallis hinta sormuksesta, joka olisi oikeasti arvoltaan huomattavasti heikompi.

No mutta, minä palasin sitten mieli matalana kotiin spekuloimaan asiaa mieheni kanssa. Ihmettelimme, miten on mahdollista, että sormuksessa oli tosiaan käytetty niin vääriä kiviä ja sovimme, että menemme yhdessä takaisin muutaman päivän päästä.

Kun sitten tulimme takaisin liikkeeseen, oli sormuksen valmistanutta seppää jo briiffattu tapauksestamme etukäteen ja hän olikin meitä ystävällisesti vastassa. Hän kovasti pahoitteli tapahtunutta ja kertoi, että ei ollut saanut näitä tarkkoja speksejä tilaamistamme timanteista. Sormuksen siis valmisti eri seppä, kuin joka otti tilauksen vastaan. Reklamaatiomme hoidettiin erittäin ammattimaisesti ja palvelu oli oikein hyvää. Sovimme uuden sormuksen valmistamisesta ja saimme vielä pienen tuotteen hyvitykseksi kaupan päälle. Vierailusta jäi hyvä fiilis ja luotin, että tällä kertaa sormus olisi mitä pitääkin, vaikka edelleen hiukan mietityttää, että miten ensimmäisen version kanssa onnistuttiin koheltamaan niin kovasti.

Uusi sormus valmistui vajaassa parissa kuukaudessa, sillä tilaamaani keskitimanttia ei heti löytynyt. Tästäkin asiasta seppä laittoi väliaikatietoja ja piti näin asiakkaan informoituna siitä, missä mennään. Timantissa on cushion-hionta, joka ei ole niin suosittu, kuin esim. prinsessa-tai briljanttihionta, joten varmaan siksikin sitä ei niin nopeasti löytynyt. Tästäkin syystä uskoin, että nyt sormukseen todella etsitään sellainen kivi, jonka olimme valinneet. Peukku siis Malmin Korupajalle siitä, että asiakaspalautteemme otettiin asiallisesti vastaan, virhettä pahoiteltiin ja asia korjattiin. Missään vaiheessa ei syytetty asiakasta, vaan myönsivät oitis oman mokansa. Asiallista toimintaa!

Ja lopulta lopputulos olikin aivan upea! Olen todella tyytyväinen sormukseen ja samoin on mieheni, jolle myös oli hyvin tärkeää että sormus on suomalaista käsityötä ja huolella valittu. Vihkisormus kuitenkin toivottavasti kulkee mukana joka päivä koko loppuelämän ajan. Tästä syystä koimme, että tämä on asia, johon mielellään panostaa.

Ainoa "ongelma" sormuksessani on se, että se on sittenkin minulle hiukan liian iso ja se on vietävä pienennettäväksi vielä ennen häitä. Taidan tehdä sen samalla, kun vien sormukseni kaiverrettavaksi.




Siinäpä se! Miten minun kädet näyttävät noin karkeilta? :D pitäisi varmaan muistaa rasvata vähän useammin.

Mitäs pidätte sormuksesta? Onko liian bling bling vai myös teidän mieleinen?

Vielä pitäisi malttaa syyskuuhun asti - 164 päivää - että sormusta saa käyttää.

2 kommenttia:

  1. Millaiseen hintakategoriaan sormus kuuluu? On nimittäin aivan upea ja haaveilen juurikin tuollaisesta sormuksesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Sormuksen hinta tosiaan riippuu mm. timanttien laadusta, joten vastaavan tyyppisen sormuksen voi saada hyvin erilaisin hinnoin, riippuen siitä minkälaiset timantit valitsee vai valitseeko timanttien sijaan jotain ihan muita kiviä :)

      Tämän kyseisen sormuksen alkuperäinen hinta oli päätä huimaavasti yli 5000€, mutta kun satuimme olemaan alennuksien aikaan liikkeellä, niin saimme roiman alennuksen.

      Halo-sormuksia saa kyllä monessa hintaluokassa ja tätä paljon edullisemminkin, eli ei muuta kuin etsimään mieleistä!

      Poista

Jätäthän kommenttia!