torstai 19. marraskuuta 2015

Timanttien kimallusta vaiko ei? Keltaista vai valkoista kultaa?

Millainen vihkisormus minulle?

Olen viimeaikoina perehtynyt hieman eri liikkeiden sormusvalikoimaan ja pohtinut millaisen vihkisormuksen haluaisin itselleni. Ja se ei olekaan mikään ihan helppo valinta. Onhan kyseessä esine, jota katselee (ainakin toivon mukaan) loppuelämänsä ajan joka päivä ja joka on ainoa konkreettinen asia, joka hääpäivästä jää pidemmällä tähtäimellä jäljelle valokuvien lisäksi. Täytyy siis pohtia aivonystyrät kipeiksi ennen lopullisen päätöksen tekemistä kyseisestä rinkulasta!

Yksi tykkää pelkistetyistä sormuksista ilman kiviä tai kiiltoa, toinen suurista sormuksista, kolmas pienistä, joku käytännöllisistä ja joku näyttävistä. Myös värivaihtohetoja on monia niin metallin, kuin kivienkin suhteen. Minun juttuni taitavat sormusten osalta olla kimallus ja sirous. 

Bongasin jo loppukesästä suomalaisen suunnittelijan Anette Tillanderin varmasti monelle muullekin tutut ihanat sormukset. Tykkään sievistä ja romanttisista sormuksista ja siksi Aneten luomukset varmaan ihastuttivatkin niin kovasti. Kävin myös paikan päällä Tehtaankadun ateljeessa katselemassa Aneten valikoimaa, sekä juttelemassa hänen kanssaan koruistaan ja sormuksen suunnittelu,- ja tilausprosessista, jos häneltä sormuksen haluaisin hankkia. Huomasin liikkeessä ihastelevani eritoten keltakultaisia kapeita kaunokaisia, vaikka olinkin alun perin mielikuvissani nähnyt itselläni valkokultaa.

Nämä alla olevat keltakultaiset sormukset ovat mielestäni superkauniita! Kuvat Anette Tillanderin nettisivuilta. 

Varsinkin tämä ensimmäinen on mielestäni aivan ihana. Tosin melkoisen kallis myös, jos tuo valtava keskikivi olisi timantti. Mutta eihän sen ole oltava välttämättä timantti kaikilla, muita edullisempia kivivaihtoehtoja löytyy onneksi myös.
 




Ja tottakai myös valkokultaiset ovat upeita. Tässäpä muutamia minun silmiäni ihastuttavia yksilöitä Aneten valikoimista.




Mieheni oli valinnut minulle yksinkertaisen ja nätin keltakultaisen kihlasormuksen ja jo silloin ihastuin keltakultaan ihan uusin silmin. Yllättävä, mutta osuva valinta siis häneltä! Voi olla tosiaan, että vihkisormuksenikin tulee olemaan keltakultainen, mutta katsotaan nyt mihin lopulta päädyn. Tiedän sitten, kun ne aivonystyrät ovat tarpeeksi kipeät. 

Olen selaillut myös muiden kultaseppien nettisivuja. Meillä on siis ollut alustavana ajatuksena teettää minun sormukseni suomalaisella sepällä, koska olisi hienoa tukea suomalaista käsityötä ja lisäksi saada uniikki sormus, jollaista ihan samanlaista ei välttämättä toisilla ole. Isäni on koulutukseltaan kultaseppä, joten kaipa se ajatus juontaa juurensa sieltäkin. Valitettavasti hän ei kuitenkaan tuota ammattia enää nykyisin harjoita, eikä hänellä ole korujen valmistukseen tarvittavaa välineistöä enää tätä nykyä. On siis etsittävä joku toinen korutaituri. :) Toinen vaihtoehto on toki ostaa myös valmiin malliston sormus.

Isältäni sain kuitenkin melkoisen kattavan esitelmän timanteista ja niihin liittyvien merkintöjen tarkoituksista, painoista, väreistä, puhtaudesta ja hionnan laadusta jne. Nyt tiedän mihin kiinnittää huomiota sormuksia katsellessa, kiitos iskälle luennosta! Voisin tästäkin aiheesta tehdä erillisen postauksenkin, jos joku on yhtä kuutamolla k.o. aiheesta, kuin minä olin.Tosin samat jutut löytynevät varmasti googlailemallakin. 

Tässä vielä Pinterestistä löytyneitä sen tyyppisiä sormuksia, jollaisesta voisin hakea inspiraatiota omaan sormukseeni. Ja tosiaan, minulle ei ole must, että keskikivi olisi juuri timantti, vaan voi se olla muutakin edullisempaa nättiä kiveä. :) Emme kuitenkaan halua laittaa sormukseeni ihan mahdottomia maltaita ja monen karaatin timantit ovat aika tyyriitä, varsinkin jos ovat oikein korkealaatuisia.







   
Täytyy varmaan vuodenvaihteen jälkeen alkaa enemmän tuumailemaan sormusta ja sitä mistä se kannattaisi hankkia. 

Kumpi kullansävy teitä miellyttää enemmän, keltainen vai valkoinen? Vai onko kenties ruusukulta eniten teidän juttunne?

Olisiko teillä vinkkejä hyvistä kultasepistä erityisesti pääkaupunkiseudulla? Kiitollisena ottaisin vinkkejä vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttia!