sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Hääpukujen laaja valikoima

Hassua, että kihlautumisestamme on aikaa vasta vaivaiset kolme kuukautta ja meillä on jo mm. häiden juhlapaikka ja kirkko varattuna - sekä myös minun hääpukuni! Varasin sen itseasiassa jo kuukausi sitten. En ollut vielä liikenteessä sillä tarkoituksella, että mekon pitäisi silloin löytyä, vaan halusin mennä sovittelemaan hääpukuja, jotta näkisin millaisia sitä oikein on olemassa ja minkä malliset omalle kropalleni sopivat. Mutta niin vaan yllättäen kuitenkin löytyi se täydellinen kappale, joten mitäpä sitä sitten empimään?

Jo ennen pukujen sovittelua olin tottakai tutustunut vaihtoehtoihin ja pinnalla oleviin hääpukutrendeihin mm. Pinterestin kautta. Ja siellähän sitä ihasteltavaa riittää! Olin myös tutkinut eri morsiusliikkeiden pukuvalikoimaa netistä ja tehnyt alustavia ideoita siitä, millaisia pukuja haluaisin kokeilla.

Ensimmäiseksi ihastelin kovasti pitkähihaisia´, pitsisiä ja avoselkäisiä pukuja ja ajattelin, että sellainen sopisi ihanasti syyshäihin, varsinkin jos sattuisi koleampi sää.

Tällaisia hihoja katselin Pinterestistä. Superkauniita!





Hääpukumalleja on olemassa ihan älyttömästi erilaisia ja varsinkin Pinterestiä selaillessa meinasi tulla fiilis, että menee nuppi ihan sekaisin. :D On klassisia A-linjaisia, merenneitomallisia, puolimerenneitomallisia, lyhyitä, pitkiä, kaksiosaisia, laahuksellisia, laahuksettomia, pitsisiä, taftisia, koristeellisia, pelkistettyjä, olkaimettomia, olkaimellisia... Huh! Sieltä valtavan valikoiman joukosta pitäisi vain osata päättää, millaisen itselleen haluaa. Koska valikoimaa on niin huikean paljon, löytyy varmasti joka kropalle sopiva mekko! Olen kuullut morsiamien sanovan, että ovat varmoja ettei itselle löydy kaunista häämekkoa, mutta uskonpa että näin ei ole, sillä ammattitaitoinen asiantuntija osaa kyllä kertoa millainen mekko millekin vartalotyypille sopii. :)

Alla nättejä eri mallisia mekkoja Pinterestin syövereistä.







Kun lähdin itse sovittelemaan pukuja ei minulle ollut ollenkaan selvää millaisen puvun ja mistä haluaisin, oli vain muutamia ideoita. Piti vain kokeilla useita erilaisia, jotta tiesi mikä näyttää minun päälläni hyvältä ja millainen materiaali ja tyyli silmääni miellyttää. Lopulta päädyin kuitenkin pukuun, jollaista en ollut ihan alunperin ajatellut. En päätynyt pitkähihaiseen. Kannattaa siis avoimin mielin kokeilla sellaisiakin vaihtoehtoja, joita ei heti tulisi ajatelleeksi. Saattaakin nimittäin istua täydellisesti päälle ja näyttää mielettömän hyvältä! Kuten äsken mainitsin, asiantuntevia myyjiä kannattaa myös kuunnella. :)

Kävin kokeilemassa pukuja kivijalkaliikkeissä, sekä myös käytettyjen pukujen myymälässä. Olisin oikein hyvin voinut ostaa itselleni käytetyn puvun ja ajattelinkin näin tekeväni. Olisihan se ollut järkevää ja edullisempaa. Kierrätys kunniaan! Puvut ovat yleensä vain kerran käytettyjä, pesetettyjä ja ihan uuden veroisia, mutta paljon halvempia. Kannattaa tsekata esimerkiski Helsingin Love Birdsin valikoima. Itse löysin sieltä vaikka miten monia upeita vaihtoehtoja. Myös esim. Facebookin hääkirppareilla ja muilla nettikirppareilla on paljon kauniita käytettyjä pukuja myynnissä. Ensivuoden morsiamien kannattaakin olla nyt liikkeellä, kun menneen kesän morsiamet myyvät nyt pukujaan!

Oma pukuni ei sitten kuitenkaan löytynyt käytettyjen joukosta, vaan päädyin ostamaan sen eräästä kivijalkaliikkeestä. Kun tuli niin upea vastaan, en voinut päästää sitä käsistäni. Se päällä tuli sellainen olo, että juuri tämä mekko päälläni haluan astella alttarille ja tanssia häätanssini ensi syksynä.

Lisää omista sovituskokemuksistani seuraavassa postauksessa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttia!